Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "opex"
    @raulir
    Jah, USA saaks varudest veel relvi saata paari jardi eest, aga raha nende asendamiseks on kongressi maga-klounide taga kinni.
    Without a new bill passing Congress, there is no money to replenish the American stockpile, leaving questions about U.S. military readiness and the country's ability to respond to a crisis somewhere else, such as Taiwan.
    ------------
    Mis lennukitega Biden pagulasi juurde veab, mõtled neid GOPi osariikide kinnimakstud lende, või Haiitist põgenevaid ameeriklasi või mida. (oeh, juba kahetsen, et vaevusin reageerima)

    Toimib see nii, et immigrant peab endale laadima CBP One äpi, mis on seesama riiklik illegaalsete immigrantide aitamise ja registreerimise äpp.

    Selle kaudu saavad nad ennast registreerida ja kui nad maksavad esialgu oma lennupileti eest ise, siis lastakse nad nö "illegaali" viisaga üle piiri. Lennupileti saavad nad osta ka spetsiaalsetele, riiklikult organiseeritud charterlendudele.

    Lähteriigiks peab olema Kuuba, Venetsueela, Nikaraagua, Haiiti, Kolumbia, El Salvador, Guatemaala või Honduuras.

    Pärast on neil võimalik taodelda lennupileti hüvitamist + nad saavad päevaraha.

    Tegemist on osaga programmist, millega Biden vähendab illegaalide tunglemist maismaapiiril.

    Okt 2023 - Sep 2024 (ajakirjanduse andmepäringu vastuse kuupäev) kasutas seda meetodit 221456 "illegaalset" migranti.

    Need ei olnud Haiitist põgenevad ameeriklased, kuna neil poleks viisat ega luba vaja või saaks nad selle väga lihtsalt. Need on konkreetselt CBP illegaalsete immigrantide abistamise riikliku programmi kaudu tulnud.

    Vt ka
  • CBD One alustas 2020, st. trumpi ajal ja on sama põmst mis ESTA eurooplastele. See pagulaste töötlemise funkts. ei tähenda kuidagi, et kõik kes soovivad USAsse saada ja jääda, seda saavad. Maismaapiiril on 8 'väravat'.

    Individuals who present at one of eight POEs (Nogales, Brownsville, Eagle Pass, Hidalgo, El Paso, Calexico, and San Ysidro) with CBP One appointments along the Southwest Border are vetted and processed, which includes biographic and biometric security vetting and background screening. 

    Individuals who are processed into the United States are generally placed into immigration proceedings and, on a case-by-case basis, may be considered for a period of parole for up to two years to continue their immigration proceedings under Title 8 of the Immigration and Nationality Act. Individuals paroled into the U.S. are generally eligible to apply for an Employment Authorization Document (EAD).

    Because the app provides a direct way for individuals to request their own appointments, it reduces the potential for smugglers or others to exploit migrants. CBP One enables migrants to secure an appointment while waiting away from the border and only travel to present at a POE for their scheduled date.
  • Ma ARVAN, et see USA lõunapiiri jama on vabariiklastele lihtsalt hea ettekääne, reaalselt on vabariiklastel poolehoid vene suhtes ning nad ei soovi Ukraina võitu. Usa ei taha paati kõigutada ega vene hävingut, selles osas on konsensus vabariiklaste ja demmide vahel. Trumpi võiduga pushitakse Ukrainale rahu peale ning olukord normaliseeritakse.
    See muidugi on viga, sest "kollektiivne lääs" hingab rahulikumalt, lastekse jalg lõdvaks ja samal ajal vene kogub end ning aastate pärast hakkan uuesti n*ssima, seekord juba NATO suunal. Nõrk NATO annab võimaluse Ukr uuesti ette võtta.
    LOODAN, muidugi, et nii ei lähe ja lääne toetus Ukrainale on piisav järgnevatel aastatel, kurnamaks venet ja viimaks lõpuks võiduni.
  • No tahaks mainida, et näiteks Korea sõda kestis 3 aastat, oli üliverine ( üle 2 miljoni hukkunu ) ja on juba üle 70 aasta külmutatud seisundis. Aktiivne sõjategevus lõpetati vaherahuga 1953. , sest Eisenhoweril sai viljatust sõjast lihtsalt kõrini . Mitte et ameeriklased nüüd poleks püüdnud seda võita. Kõvasti püüdsid, kuid lõpuks sai ka neil patiseisus tapatalgutest küllalt .Lõuna-Korea muuseas ei kirjutanud isegi vaherahule alla , nemad ei olnud isegi sõjategevuse lõpetamisega nõus .
    38.paralleelil loodi kitsuke demilitariseeritud tsoon ja seniajani seisavad väga märgatavad sõjalised jõud vastakuti .Rahulepingut pole ja ei tule. See, et P.Korea on totaalne äpardus majanduses , ei tähenda midagi sõjalises mõttes .

    Vabalt ja väga tõenäoliselt võib ka Ukrainaga samamoodi minna.No aastake võib vaherahuni veel minna. rahu- ja piirilepingut Venemaa ja Ukraina vahel sellel sajandil küll pole mõtet loota
  • Kui Onu Donald käsiks oma lakeidel Kongressis - Lindsey Graham ja Marco Rubio ei julge vist peldikus ka käia ilma Sick Fuckilt luba saamata, Ukraina abipaketi pidurdamise lõpetada, oleks sõda juba võidetud. Aga ta ei tee seda ja meie süvarahvas, kriminaalse riigireeturi ja seksuaalkurjategija fännid nagu raulir, ei näe selles midagi imelikku, hoopis Biden olevat süüdi, et oma ladusid tühjaks ei saada, olukorras kus raha nende taastäitmiseks pole. Selline klassikaline süvarahva loogika jälle
  • "Tohohtont"
    Ma ARVAN, et see USA lõunapiiri jama on vabariiklastele lihtsalt hea ettekääne, reaalselt on vabariiklastel poolehoid vene suhtes ning nad ei soovi Ukraina võitu. Usa ei taha paati kõigutada ega vene hävingut, selles osas on konsensus vabariiklaste ja demmide vahel. Trumpi võiduga pushitakse Ukrainale rahu peale ning olukord normaliseeritakse.
    See muidugi on viga, sest "kollektiivne lääs" hingab rahulikumalt, lastekse jalg lõdvaks ja samal ajal vene kogub end ning aastate pärast hakkan uuesti n*ssima, seekord juba NATO suunal. Nõrk NATO annab võimaluse Ukr uuesti ette võtta.
    LOODAN, muidugi, et nii ei lähe ja lääne toetus Ukrainale on piisav järgnevatel aastatel, kurnamaks venet ja viimaks lõpuks võiduni.


    Selle Ukraina võimaliku kaotuse või patiseisuga pole kõik nii lihtne nagu esmapilgul paistab. Juhtusin mingi aeg tagasi Twitteri kaudu lugema ühte huvitavat arvamust. Kahjuks ei mäleta enam algallikat, aga see polegi oluline, sest tegemist pole fakti, vaid ühe militaaranalüütiku arvamusega (võib-olla oli tegemist ehk isegi nö. isehakanuga, aga mõttekäik tundus loogiline).

    Nimelt, nii Ukraina selge kaotus kui ka (USA, Lääne-Euroopa, kelle iganes poolt) vägisi Ukrainale pealesunnitud rahu korral algab maailmas tuumavõidurelvastumine. Miks? Kuna siiani elas arenenud maailm (L-Euroopa, Nato riigid, L-Korea, Jaapan jne) teadmises, et paariariikide - Venemaa, Hiina, P-Korea - tuumaähvarduse korral on neil tugev liitlane ja "tuumavihmavari" USA näol. Kui nüüd see "tuumavihmavari" osutub arvatust nõrgemaks ja selgub, et teatud tingimustel tõmbab USA selle ära, siis tekib mitmetel riikidel soov omandada tuumarelva võimekus, et omada USA-st sõltumatut iseseisvat tuumaheidutust mõne "tuumarelvaga bensiinijaama" või "tuumarelvaga paksu poisi" järgmiste ähvarduse vastu. Ja ainus reaalne vahend selleks on ise samuti omada tuumarelva, kuna senised suurjõud - USA, EL keelduvad abist, et olukorda mitte "eskaleeria". Sellest tulenevalt hakkavad mitmed riigid, nt. kiirelt Euroopa üheks suurimaks sõjaliseks jõuks arenev Poola, aga ka Türgi, Lõuna-Korea, vahest isegi Jaapan (kelle kõrval on sisuliselt 3 hullu tuumapommiga naabrit) endale tuumavõimekust hankima (kui nad juba vaikselt selle tuumal ei tegutse). Sisuliselt kõik riigid, kus töötavad tuumaelektrijaamad, on võimelised tuumarelva endale välja töötama. Siiani polnud neil seda vaja, sest valitses arusaam, et küll USA vajadusel aitab. Ja mida rohkem tuumarelvavõimekusega riike maailma tekib, seda suuremaks muutub tõenäosus ka tuumakonfliktiks. Ehk kokkuvõttes mängib USA, vahest ka EL, praegu Ukrainat võidule mitteaidates vägagi ohtlikku mängu.
  • Moskvas on aset leidnud suuremaf sorti terroriakt - tulistamine kontserdimajas.

    Meenub Nord-Osti pantvangikriis aastal 2002, mille läbiviimisele kaasa aitamises kahtlustati FSB-d

    Seekord siis on organitel kavas leida Ukraina jälg?
  • Võib vabalt olla ka vene eriteenistuste korraldatud!
    Siin meenub kohe sõda tsetseenidega.
    Kus putja lasi neli kortermaja õhku, et näete mida tsetseenid teevad!
  • Valimised lõppesid pühapäeval, peale seda öeldi, et erioperatsiooni asemel on sõda. Nüüd on vaja avalikku arvamust mudida ning saab avaliku mobilisatsiooni välja kuulutada. Näeb välja nagu planeeritult läbi viidud tegevus.
  • Tundub nii, et läheb mobilisatsiooniks venemaal.
    Vähemalt kui tibla uudiseid jälgida.
  • "harley"
    Võib vabalt olla ka vene eriteenistuste korraldatud!
    Siin meenub kohe sõda tsetseenidega.
    Kus putja lasi neli kortermaja õhku, et näete mida tsetseenid teevad!

    https://www.delfi.ee/artikkel/120280029/otseblogi-ja-videod-moskva-lahedal-kontserdihallis-toimus-ohvriterohke-terrorirunnak-isis-vottis-runnaku-omaks/kommentaarid
    Väidetavalt ISIS.
  • Kui vaja siis on see ettekääne mobilisatsiooniks igal juhul. Kui pole seda võimudele vaja siis ei ole.
    Sõltumata sellest, kes või miks terroriakti päriselt korraldas.
    Me ju tunneme Ruzzlandi.
  • Moskva on täis valvekaameraid, riik on täis-politseiriik ja ründajad pääsevad relvadega kontserdialale, siis veel põgenevad ja Rosgvardijal kulub kohalejõudmiseks 1 tund?? Midagi ei klapi siin või on Venemaal tõesti selline bardakk. Ja putin ka pole veel midagi öelnud.
  • "angelp"
    Moskva on täis valvekaameraid, riik on täis-politseiriik ja ründajad pääsevad relvadega kontserdialale, siis veel põgenevad ja Rosgvardijal kulub kohalejõudmiseks 1 tund?? Midagi ei klapi siin või on Venemaal tõesti selline bardakk. Ja putin ka pole veel midagi öelnud.


    Tähelepanu on kaks aastat olnud mujal.
    Väidetavalt USA oli kaks nädalat tagasi venelasi hoiatanud sellise rünnaku ohu eest, aga seda ei võetud kuulda, sest vaenlase jutt ei tundunud usaldusväärne. Vähemalt Rainer Saks nii ERRis kirjutab.
  • Väidetavalt?
    -Kutsusid ju avalikult nii USA kui mõned EU riigid oma kodanikke Venemaalt lahkuma või minimaalselt vähemalt rahvarikkamaid kohti vältima suurenenud terroriohu tõttu, seda oli terve meedia täis.
  • Ütlesin väidetavalt, sest ma pole väga sel teemal uudiseid jälginud va. seesama Rainer Saksa intervjuu
  • "Draax"
    "angelp"
    Moskva on täis valvekaameraid, riik on täis-politseiriik ja ründajad pääsevad relvadega kontserdialale, siis veel põgenevad ja Rosgvardijal kulub kohalejõudmiseks 1 tund?? Midagi ei klapi siin või on Venemaal tõesti selline bardakk. Ja putin ka pole veel midagi öelnud.


    Tähelepanu on kaks aastat olnud mujal.
    Väidetavalt USA oli kaks nädalat tagasi venelasi hoiatanud sellise rünnaku ohu eest, aga seda ei võetud kuulda, sest vaenlase jutt ei tundunud usaldusväärne. Vähemalt Rainer Saks nii ERRis kirjutab.


    Lisan siia paar täpsustust:
    - kuigi 2 aastat on tähelepanu olnud mujal (Ukraina ründmaine), siis samal ajal kui keegi viib õhtuhämaruses Navalnõi hauale lilled, siis 20 sekundit hiljem on ta kõrval politsei/julgeoleku esindaja. Ehk siis vajadusel on jälgimisvõimekus olemas;
    - kõige esimene hoiatuse pot. terrorirünnaku kohta väljastas siiski FSB. Veel enne USA-d. Ja selle FSB info põhjal väljastas USA oma eelhoiatuse oma kodanikele Venes - vt. allpool olevat linki..
    "Russia's Federal Security Service (FSB) said on March 7 that its agents had thwarted a potential Islamic State terrorist attack on a Moscow synagogue. The Russian state-owned TASS news agency said that FSB agents had killed several militants who were planning the attack, citing the FSB's press office."

    Kokkuvõttes meenutab eilne sündmus vägagi 1999. a 2 korrusmaja õhku laskmist Moskvas, mida oli lihtsalt vaja ajendiks teisele Tshetsheenia sõjale. Hetkel me veel ei tea, mille ajendiks oli Kremlile vaja eilset rünnakut seal Krokuses, aga võib kindel olla, et saame üsna pea teada.
  • "Draax"
    "angelp"
    Moskva on täis valvekaameraid, riik on täis-politseiriik ja ründajad pääsevad relvadega kontserdialale, siis veel põgenevad ja Rosgvardijal kulub kohalejõudmiseks 1 tund?? Midagi ei klapi siin või on Venemaal tõesti selline bardakk. Ja putin ka pole veel midagi öelnud.


    Tähelepanu on kaks aastat olnud mujal.
    Väidetavalt USA oli kaks nädalat tagasi venelasi hoiatanud sellise rünnaku ohu eest, aga seda ei võetud kuulda, sest vaenlase jutt ei tundunud usaldusväärne. Vähemalt Rainer Saks nii ERRis kirjutab.


    Rainer Saks tahab lihtsalt enne Euroopa Parlamendi valimisi pildil olla.
  • Vene valitsus lihtsalt ei hooli sellest kas ja kuipalju neid terrorirünnakuid on ja veel tuleb.

    Nimelt Kreml teab väga hästi, et hirmunud inimestega on võimalik kergesti manipuleerida
    Hirm terrori ees kõlbab samahästi kui hirm USA ees või NATO ees, kes on Vene propaganda järgi Venemaa ümber piiranud ja tahab seda hävitada
    Hirm mingi võõra, salakavala ja väga julma jõu ees tõstab toetust omadele, oma valitsusele .

    Pole ka võõras nähtus, et sõda, eriti veel niisugune, kus mingit teatavat edu saavutatakse, tõstab valitsuse populaarsust. Kuid seda ei saa lüpsta lõpmatuseni . Paar-kolm aastat, OK, kuid 10 nagu Afganistanis oli, on juba liig mis liig. Siis hakkab rahvas süüdistama oma valitsust, et miks see nii kaua kestab ja kaua meie noormehed seal veel surema peavad ?!
  • "Draax"
    Ütlesin väidetavalt, sest ma pole väga sel teemal uudiseid jälginud va. seesama Rainer Saksa intervjuu

    Väidetavavus muutus tõeks, sest putler isiklikult olevat avalikult öelnud, et USA poolt antud hoiatus (algul anti see venele üle salainfona, hiljem siis avalikustati see) on provokatsioon.
  • https://www.delfi.ee/artikkel/120280091/ulevaade-18-minutit-terrorit-tulistajatel-onnestus-veresauna-jarel-markamatult-pageda-venemaa-asus-suudistama-ukrainat
    Ajalooliselt on tõde olnud täpselt vastupidine Kremlis väidetule. Järelikult ei saa tõesti välistada, et tegemist on hoopis FSB enda ,,erioperatsiooniga,,.
  • Ukraina ei saavuta tsiviilisikute tapmisega Moskvas, mitte kui midagi enda jaoks positiivset.
  • Karssoni näol on Delfi oma filaali siin foorumis avanud.
  • Vandi naftarafineerimistehaste eest tasaarveldati Ukraina elektrisüsteemiga. Eitea kellega tasaarveldatakse nn. ISIS-e terroriteoga seoses? Vaevalt, et lihtsal rätipeal just nüüd tekkis tahtmine terrorit teha ja põhjendada seda vene okupatsiooniga Afganistanis. Pole eluliselt usutav, nagu kohtunik ütleks.
  • "karlsson25"
    https://www.delfi.ee/artikkel/120280091/ulevaade-18-minutit-terrorit-tulistajatel-onnestus-veresauna-jarel-markamatult-pageda-venemaa-asus-suudistama-ukrainat
    Ajalooliselt on tõde olnud täpselt vastupidine Kremlis väidetule. Järelikult ei saa tõesti välistada, et tegemist on hoopis FSB enda ,,erioperatsiooniga,,.


    Ei muutu nende käekiri mitte kunagi!
    Kuigi ISIS võttis teo omaks siis putja sõnul liikusid kõik neli terroristi Ukraina suunal ja
    terroristidele oli avatud vaba pääs Ukrainasse.
    Siin putja otsene kõne:
    Путин: Стрелявшие в «Крокусе» двигались в сторону Украины
    https://www.youtube.com/watch?v=ptpmEDoJiB4

    Ehk, et mis see neile annab? Ütlevad, et näete me võitleme nüüd terroristidega ja siin on kõik vahendid lubadut.
    Siit võib tulla kõige hullemat Ukrainale.
  • Pekki küll!
    Putin: "Surid ja viga said rahumeelsed, mitte milleski süüdi olevad elanikud, sealhulgas lapsed. Nendel kes selle elajaliku teo toime panid ja tellisid, pole tulevikku".
    Kõlab nagu räägiks iseendast Ukraina kortermajade, haiglate jms. pommitamise kontekstis. Butšast rääkimata.
  • "Draax"
    "angelp"
    Moskva on täis valvekaameraid, riik on täis-politseiriik ja ründajad pääsevad relvadega kontserdialale, siis veel põgenevad ja Rosgvardijal kulub kohalejõudmiseks 1 tund?? Midagi ei klapi siin või on Venemaal tõesti selline bardakk. Ja putin ka pole veel midagi öelnud.


    Tähelepanu on kaks aastat olnud mujal.
    Väidetavalt USA oli kaks nädalat tagasi venelasi hoiatanud sellise rünnaku ohu eest, aga seda ei võetud kuulda, sest vaenlase jutt ei tundunud usaldusväärne. Vähemalt Rainer Saks nii ERRis kirjutab.


    Seda tähelepanu on mujal ma tõe pähe ei võtaks. Kui on vaja niisama protestijaid, kasvõi üksikuid, materdada on miilits hetkega kohal
  • Mõneks õhtuks hea popkorni varuda ja kinoskäimise asemel hoopis https://twitter.com/Aerobomber_UA lehel videoid vaadata, kuidas meisterlikult tiblasid peedistatakse. Kinopileti raha saab annetada aga neile, et ka järgmised videod sama põnevad oleks. 22. märtsi videol kasutusele võetud ka FPV droonid, varasemalt pommitasid ainult Mavic droonidelt, kahjuks eelmise aasta videod võttis Elon maha, kuid kui telegrammi või YT vaadata, siis leiab ka need üles.

    SWIFT
    BENEFICIARY
    Recipient
    BOJCHUK VITALII
    IBAN
    UA543052990262076400938878768
    BANK OF BENEFICIARY
    JSC CB PRIVATBANK
    1D HRUSHEVSKOHO STR
    KYIV 01001 UKRAINE
    SWIFT CODE/BIC
    PBANUA2X
    CORRESPONDENT BANK
    Citibank N.A. NEW YORK USA
    SWIFT CODE/BIC
    CITIUS33
    Correspondent account
    36445343

    Loodetavasti on ka Eestil kavas peale suurtükimoona osta suuremas koguses ka moona droonidele, kui droonid aeguvad (side segamine), siis moon kestab laos kauem.
  • Bidenilt on varsti jälle avaldust oodata, et Ukraina lõpetaks vantide laevade pommitamise, sest see viib vanametalli ja vilja hinnad maailmaturul alla.
    https://www.delfi.ee/artikkel/120280255/ukraina-teatas-et-tabas-mustal-merel-kahte-vene-merevae-dessantlaeva
  • Biden on ju liberaalide suur eeskuju, juht ja südametunnistus. Seega jääb minule mulje, et liberaalid ei tahagi tegelikult Ukraina võitu. Samas me teame kõik, et kui Ukraina seda sõda ei võida on Baltikum järgmine. Siit võib igaüks ise edasi mõelda. Eesti maksumaksja raha eest peetav venekeelne kool on meil ju siin Eestis isegi peale 33 aastat iseseisvat riiki. Enamuse sellest ajast on peaministri ametikoht olnud ühe ja sama erakonna käes.
  • Mis loogika see nüüd oli. Mina olen liberaal. Kui teine liberaal Biden teeb lolli asja, siis ma ütlen, et see asi on loll. See ei tähenda mitte kuidagi seda, et liberaalid ei tahaks Ukraina võitu. Samuti ei ole mul õnnestunud veel kohata ühtegi liberaali, kelle jaoks oleks Biden suur eeskuju, juht ja südametunnistus.
  • Kui sa Reformi mõtled, siis selle 33 aasta jooksul on reformi käes olnu peaministri koht mingi 15 aastat, ei ütleks et enamus aega.
    Millest arvamus, et liberaalid toetavad Bidenit? Liberaal ei tähenda vasakäärmust, lihtsalt kui valida on 2 sitta valikut, siis valid selle mis vähem haiseb
  • "Tervist Teile"
    Biden on ju liberaalide suur eeskuju, juht ja südametunnistus. Seega jääb minule mulje, et liberaalid ei tahagi tegelikult Ukraina võitu. Samas me teame kõik, et kui Ukraina seda sõda ei võida on Baltikum järgmine. Siit võib igaüks ise edasi mõelda. Eesti maksumaksja raha eest peetav venekeelne kool on meil ju siin Eestis isegi peale 33 aastat iseseisvat riiki. Enamuse sellest ajast on peaministri ametikoht olnud ühe ja sama erakonna käes.


    Sa oled valetaja.
  • to thargun 8:07

    Pranksiöö oli 2007. aastal see andis ideaalse aiendi lõpetada sisuliselt päeva pealt venekeelse hariduse andmine Eesti Vabariigis. Okey, ehk liiga ekstreemne aga pehme variant oleks olnud, et edaspidi kõik uued lasteaiarühmad ja koolis esimene klass ainult eestikeelne. Tänakseks päevaks on sellest möödunud 16 aastat ja meil on endiselt arutelu venekeelse kooli üle.
    Okey, lasime esimese hea võimaluse mööda, järgmine hea võimalus oli asi ära teha 2014. Jälle ei midagi.

    6. veebruar 2022 lugesime meediast aga järgmist uudist: Marko Mihkelson kohtub Moskvas riigiduuma väliskomisjoni esimehega. "Lisaks esinemisele ümarlaual kohtub Mihkelson Moskvas Venemaa välis- ja kaitsepoliitika nõukogu juhatuse esimehe Fjodor Lukjanovi, ühingu "Rahvusvaheline Memorial" juhatuse esimehe Jan Ratšinski ja Memoriali Inimõiguste Keskuse juhatuse esimehe Aleksandr Tšerkassovi, Levada Keskuse direktori Denis Volkovi "

    Sellel hetkel oli Putini täiemahulise Ukrainasse sissetungini jäänud loetud päevad.

    Täna on meil aasta 2024 ja endisel tkäib jauramine venekeelse kooli ümber. Venelastelt endiselt ei ole valimisõigust ära võetud. Ja kogu selle aja on meil peaminister olnud nn sõjaprintsess.
  • "Milk"
    "Tervist Teile"
    Biden on ju liberaalide suur eeskuju, juht ja südametunnistus. Seega jääb minule mulje, et liberaalid ei tahagi tegelikult Ukraina võitu. Samas me teame kõik, et kui Ukraina seda sõda ei võida on Baltikum järgmine. Siit võib igaüks ise edasi mõelda. Eesti maksumaksja raha eest peetav venekeelne kool on meil ju siin Eestis isegi peale 33 aastat iseseisvat riiki. Enamuse sellest ajast on peaministri ametikoht olnud ühe ja sama erakonna käes.


    Sa oled valetaja.


    mulle Tervist Teile agenda ei sümpatiseeri, aga mis selles jutus valet on?
  • Kes pole veel aru saanud, siis tõejärgsel ajastul on terminid liberaal ja demokraat lihtsalt kattevarjud, mille taga oma progressiivset agendat ajada. Liberaalsuse ja demokraatiaga pole neil enam mingit pistmist.
  • Eestis on alati olnud koalitsiooni valitsused, see et meil praegust ikka veel on venekeelne haridus on KÕIKIDE Eesti erakondade kobarkäkk, isegi EKRE ei saa enam vabandusi otsida
  • "thargun"
    Eestis on alati olnud koalitsiooni valitsused, see et meil praegust ikka veel on venekeelne haridus on KÕIKIDE Eesti erakondade kobarkäkk, isegi EKRE ei saa enam vabandusi otsida


    Kulla mees, EKRE on ka avalikult venemeelne partei. Hea veel, et sa reformarite tegematajätmist sellega ei õigusta, et KOOS & Peterson ju ka pole teinud.
  • IRL tegi nn tasuta kõrghariduse ära, kuigi oli ka koalitsioonivalitsus. Reformierakond pole aga venekeelset haridust saanud lõpetada, hiljemalt alates pronksiööst 2007. aastal, kuigi nad, peamiselt küll ainult enne valimisi, rõhutavad oma suurt eestimeelsust ja Venemaa vastasust.
    Minu arvates ei ole küsimus mitte koalitsioonis, vaid tahtmises. Oleks tahtmist, oleks venekeelne haridus Eestis juba ammu lõpetatud, sama ka venelaste valimisõigusega Eestis.
  • Selle järgi saabki eristada, kes on russski mirrr suuvooder ja kes mitte - demokraatlikus riigis ei otsusta peaminister vaid koalitsioon. Russskkkiii mirrrris otsustab peaminister-president-kõigeilusamparem-mees kõige üle. See on russkitele arusaadav ja lihtne. Veel parm on, kui see mees eluea jooksul ei vahetu. Veel parem kui see mees mitu eluiga vastu peab. See on tõeline russkkii mirr.
    Demokraatias on asjad kahjuks keerulisemad. Jah, ka mulle ei meeldi, et neid russskeid nii kaua siin poputatud on ja edasi poputatakse. Selgelt Eesti vaenulikud tegelased naeravad meie riigi üle ja ootavad russski mirrri, aga midagi me teha ei saa, sest... demokraatia.
    Seda fakti kasutavad ära kõik vene trollid siin foorumis ja mujal. Seda kasutavad ära ka russkiid oma poliitika ajamisel maailmas.
  • Kes seal reformi juhitud valitsustes need russski mirri toetajad siis on olnud? Ja miks sellistega koos valitsust tehakse?
  • Õige küsimus. Miks läheb Reformierakond koos valitsusse nendega, kes ei taha lõpetada venekeelset kooli ja venelastelt valimisõigust ära võtta? Kas peaministri tooli hinnaks on siis venekeelse kooliga jätkamine ja seda juba 17 aastat alates pronksiööst?
  • Õige nimetus on "vene kool", mitte "venekeelne kool", sest lisaks sellele, et nad õpivad vene keeles, õpivad nad seal koolis ka venemaa õppekavade järgi, koos kogu selle venemaa ajupesu ja propagandaga. Õppeaineid on ehk veidi kohandatud eesti oludele, et eksameid teha saaks. Ei ole sellist asja, et vene õpilased saavad koolist kaasa kõik selle, mida eesti õpilased, k.a. isamaa-armastuse Eesti vastu, lihtsalt seda kõike on nad teinud vene keeles. Sõltub muidugi konkreetsetest õpetajatest. Artikleid ja viiteid on tulnud selle kohta siin-seal ka viimastel aastatel.

    Viimastel aastatel on Reformierakonnal vene kooli kaotamisega sama seis, nagu kesikutel astmelise tulumaksuga - see idee visatakse kohe nimekirjast, kui valimised läbi on, või ehk kasutatakse seda argumenti koalitsiooniläbirääkimistel lehmakauplemiseks, kui sellel mõtet on.
  • "Tervist Teile"
    Õige küsimus. Miks läheb Reformierakond koos valitsusse nendega, kes ei taha lõpetada venekeelset kooli ja venelastelt valimisõigust ära võtta? Kas peaministri tooli hinnaks on siis venekeelse kooliga jätkamine ja seda juba 17 aastat alates pronksiööst?


    Mul on mälu ehk lühike, aga vähemalt 2019. aastal oli Isamaa see suslik, kes hariduse eestikeelseks muutmise pensionireformi nimel maha müüs. EKRE-lt ehk ei oodanudki väärtuspõhist poliitikat, aga Isamaalt tookord veel küll.

    https://www.err.ee/958233/kolvart-rohutan-koalitsioon-isamaa-ja-ekre-ga-oli-ainus-voimalus-sailitada-venekeelne-haridus
  • Venemaad toetab eelkõige MAGA rahvas ja seda põhjuselt, et Venemaal on kaitstud "traditsioonilised väärtused," mis kõdunevas läänemaailmas ammu maha kantud. See on kõikide vatnike käivitav jõud, punase niidina läbiv joon nende jutus, alates Trumpist kuni Ausini. Eesti süvarahva lõputu traagika on see, et nad peavad kuidagi mahutama oma narratiivi nii venemeelsuse kui eestimeelsuse ja kuna need kaks asja kohe mitte kuidagi kokku ei käi, siis tulemuseks ongi selline decibelilik skisofreeniline ja mitte-järjepidev poolpehme kelbas mingist Trumpi suurest plaanist, Kaja Kallase idavedudest, Bidenist jne jne. Inimesed on lihtsalt segaduses ja rapsivad - jube keeruline on enda narratiivi sobitata kahte sobitamatut elementi, sellest ka see närvilisus vatnike toonis
  • Hariduse eestikeelseks muutmine on väga vastik projekt poliitikutele: nõuab väga palju raha ja põhjustab kindlalt hunniku probleeme, näiteks meeleavaldusi, kohtuasju, diskrimineerimissüüdistusi igast organisatsioonidelt jne.
    Seega, kuigi kõik meie riigikogus olnud erakonnad peale Keski on teoorias seda koguaeg pooldanud, siis ükski neist pole sellega piisavalt tegelenud. See ei ole igal juhul selline kiire teema, et võtame järgmine kuu seaduse muudatuse vastu ja 2 kuu pärast õpivad kõik eesti keeles, see on pikaajaline projektm kus me saame vaielda selle üle, kui intensiivselt mingi valitsus sellega tegelenud on.
    Muuseas, sellest 33 aastast on meil reformarist haridusminister olnud vaid tsipa üle 3 aasta.
  • Ärme nüüd musta valgekspesemisega ka tegele. See et Reps oli 3x reformi juhitus valitsuses haridusminister polnud mitte mingi juhus vaid reformi poolt teadlikult ja tahtlikult makstud hind, et kesikutega ühine valitsus teha. Ehk võimu nimel vahetas reform peenrahaks Eesti rahvuslikud huvid!
  • "janek"
    Ärme nüüd musta valgekspesemisega ka tegele. See et Reps oli 3x reformi juhitus valitsuses haridusminister polnud mitte mingi juhus vaid reformi poolt teadlikult ja tahtlikult makstud hind, et kesikutega ühine valitsus teha. Ehk võimu nimel vahetas reform peenrahaks Eesti rahvuslikud huvid!

    Sul on sellised imelikud eeldused, nagu Reform tahaks tegelikult venekeelset haridust lõpetada ja nad oleks nagu Eesti rahvuslike huvide eest väljas :D
  • "raulir"
    "janek"
    Ärme nüüd musta valgekspesemisega ka tegele. See et Reps oli 3x reformi juhitus valitsuses haridusminister polnud mitte mingi juhus vaid reformi poolt teadlikult ja tahtlikult makstud hind, et kesikutega ühine valitsus teha. Ehk võimu nimel vahetas reform peenrahaks Eesti rahvuslikud huvid!

    Sul on sellised imelikud eeldused, nagu Reform tahaks tegelikult venekeelset haridust lõpetada ja nad oleks nagu Eesti rahvuslike huvide eest väljas :D


    Lisaks rahvuslikele huvidele ka Eesti otsene julgeolek sõltub sellest, eriti veel praeguses globaalses julgeolekuolukorras, kus Venemaa panustab tohutuid summasi oma propagandasse ja nn oma kodanike kaitsmisesse Euroopa riikides sh Eestis ja Baltikumis.
    Tegelikult need trollid kes üritavad ju kasvõi mingitki moodi õigustada tahtmatust või suutmatust 33 iseseisvuse aasta jooksul vene kooli Eestis lõpetada, on ju tegelikult minu arvates samasuguseks võimalikuks ohuks Eestile ja meie rahvale.
    33 aastat on ju pikk aeg. Need lapsed kes sündisid 1991. aastal Eestis ja kelle me lasime umbkeelseteks kasvada, elavad suuresti ka täna Venemaa terroristliku reziimi infoväljas on tootnud juba lisaks juurde veel ühe põlvkonna umbkeelseid lapsi, kes saavad täna rahulikult Eesti Vabariigis õppida samamoodi vene koolis.
  • Aga nii ju ongi, kui tahad, et vene (loe: sovjeti) õpilased koliks äkitselt korraga eesti keele peale üle, peab neile kõigepealt õpetama 1 või 2 aastat intensiivselt eesti keelt (sõltuvalt õpilase võimetest), mis tähendab kooliõppes vastavat pausi, et pärast kooliteed jätkata ja seega kogu koolikohustuse pikemaks venimist 1 või 2 aasta võrra.
    See tähendab äkitselt paljudes koolides peaaegu kogu õpetajaskonna välja vahetamist. Keeleõpetajate palkamist jne.
    Tallinna linnaviletsusele, Kohtla-Järvele, Narvale, Sillamäele jne on see tohutu peavalu, sest raha pole ka ju selleks olemas, et saaks kvaliteetset kaadrit erasektorist üle osta.
    Loomulikult oleks aastakümnete jooksul järk-järguline plaaniline üleminek kulgenud palju valutumalt, aga mida sa teed, kui kesikud ei taha ja teised kardavad või ei viitsi survestada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon